Επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα και την Ιταλία 11 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (TEA) του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ανακοινώθηκε χτες η χορήγηση επιπλέον έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 11 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (TEA) του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για την ενίσχυση της ικανότητας υποδοχής και ταυτοποίησης στην Ελλάδα και την υποστήριξη της θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, στην Ελληνική Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης χορηγούνται 7,3 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της υποδοχής, της ταυτοποίησης και για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στα νησιά του Αιγαίου. Επιπλέον, 500 χιλ. ευρώ χορηγούνται για την βελτίωση της σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.
 Τα ποσά αυτά προστίθενται στις προηγούμενες επείγουσες χρηματοδοτήσεις που χορηγήθηκαν προς την Ελλάδα νωρίτερα τον Φεβρουάριο και αυτόν τον μήνα. Η προηγούμενη έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 82,6 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα χορηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (22/7) από τα ταμεία Μετανάστευσης και Ασφάλειας του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου.
 Με την σημερινή χρηματοδότηση η έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα από τα ταμεία του χαρτοφυλακίου του κ. Αβραμόπουλου ανέρχεται πλέον στα 353 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι εκτός από τα ελληνικά αιτήματα για έκτακτη χρηματοδότηση τα οποία ο κ. Αβραμόπουλος έχει ζητήσει να εξετάζονται κατά προτεραιότητα, 509 εκατ. ευρώ έχουν ήδη δεσμευθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την μετανάστευση και την ασφάλεια για την Ελλάδα στο πλαίσιο του εθνικού της προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 (294,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και 214,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ)).

 

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις