Επιστρέφονται οι πινακίδες αυτοκινήτων από σήμερα λόγω Δεκαπενταύγουστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων μπορούν να παραλαμβάνουν από σήμερα οι οδηγοί, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η απόφαση αφορά στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφαιρέθηκαν ή κατατέθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 9 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και χθες.

Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν τις εξής παραβάσεις:

Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων.

Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις