Ερντογάν: Οι χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της Βρετανίας δείχνει ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο πρόβλημα και οι χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα και να ανταλλάσσουν πληροφορίες γρήγορα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί.

 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters, δύο ημέρες μετά την επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι τα κράτη μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου πρέπει να αναγνωρίσουν ότι βρίσκονται αντιμέτωπα με τις ίδιες απειλές.

«Η τρομοκρατία δεν αποτελεί πρόβλημα μιας μόνο χώρας αλλά διεθνές πρόβλημα. Τα παγκόσμια προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω της διεθνούς συνεργασίας» τόνισε ο Ερντογάν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Εξακολουθούμε και βλέπουμε τη διάκριση «ο τρομοκράτης μου, ο τρομοκράτης σου». Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό» σημείωσε.

«Το αντίδοτο στην τρομοκρατία είναι η αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών είναι υποχρεωτική σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτό το περιβάλλον, είναι υποχρεωτικό το ΝΑΤΟ να είναι πιο δραστήριο και ειδικά πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη υποστήριξη στους συμμάχους».

Σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να αντιμετωπίζει την χώρα του «σαν έναν επαίτη».

«Δεν επιχειρούμε να απομακρυνθούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά η Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της (προς την Τουρκία)» είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Αυτό που θα συζητήσουμε με εκείνους είναι: Τι θέλετε; Γιατί περιμένετε ακόμα; Έχουν περάσει 54 χρόνια» δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας διαπραγματεύσεων το 1963.

«Η ΕΕ μοιάζει να βρίσκεται σε μια διάθεση σα να περιμένει η Τουρκία να αποχωρήσει. Και εμείς απαντάμε, εφόσον υφίσταται μια τέτοια κατάσταση τότε πάρτε την απόφαση αυτή και εμείς δεν θα σας δυσκολέψουμε καθόλου».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις