Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα και δεν θα υπάρξει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δεν αναμένονται νέα μέτρα και δεν θα υπάρξει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο διαβεβαίωσε την Τετάρτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.

«Δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Ό,τι μέτρα είχαμε δεσμευτεί ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Μαΐου… Το συμπληρωματικό το ψηφίσαμε με το πολυνομοσχέδιο στις 22 Μαΐου. Δεν αναμένονται νέα μέτρα» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς και από βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους θα οριστικοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πλεονασμάτων από το 2019 και μετά. «Είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση εν αναμονή της απόφασης ΔΝΤ για το αν τα μέτρα της Ευρώπης για το χρέος είναι αρκετά» αποσαφήνισε.

«Για το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει μια ζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε για 2019 – πρέπει να το δούμε μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας» διευκρίνισε ο υπουργός.

Στο μεταξύ, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την μη υποβολή από την Κυβέρνηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

«Παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τα θεσμοθετημένα χρονοδιαγράμματα, η Κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν έχει προχωρήσει ούτε στην κατάρτιση ούτε και στην επικαιροποίηση Μεσοπρόθεσμου. Έτσι, το μόνο εν ισχύι Μεσοπρόθεσμο είναι αυτό για την περίοδο 2015 – 2018, που καταρτίστηκε τον Απρίλιο του 2014, τηρώντας, φυσικά, τότε, τα προβλεπόμενα του σχετικού νομικού πλαισίου» τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας, και προσθέτει:

«Για τον λόγο αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας απαντήσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν προχώρησε στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου 2016 – 2019, γιατί δεν κατέθεσε, στο τέλος Μαΐου 2016, το Μεσοπρόθεσμο 2017 – 2020, όπως η ίδια είχε δεσμευθεί και περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο και πότε επιτέλους σκοπεύει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο και να προχωρήσει στην υποβολή του Μεσοπρόθεσμου 2017 – 2020».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις