Ευκλείδης Τσακαλώτος: Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Για παράλογες απαιτήσεις από μεριάς ΔΝΤ έκανε λόγο σήμερα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνοντας για τις αποφάσεις του Eurogroup.

Ο υπουργός έδωσε μια εικόνα των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ξεκαθαρίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται ούτε βήμα πίσω στο ζήτημα της λήψης νέων μέτρων, στα εργασιακά αλλά και στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «παράλογές και εκτός συμφωνίας του Ιουλίου» τις αξιώσεις που εγείρουν οι θεσμοί και ειδικά το ΔΝΤ. «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε παράλογες απαιτήσεις για πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μετά τη λήξη του προγράμματος και συγκεκριμένα για μία δεκαετία», φέρεται να τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και προσέθεσε πως η κυβέρνηση δεν συζητά την επιβολή νέων μέτρων μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Ο υπουργός υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μόλις ένα 5% απομένει για να ολοκληρωθεί. Στη βάση αυτή ξεκαθάρισε πως ο «οδικός χάρτης» είναι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση μέσα στον Ιανουάριο 2017, ώστε εν συνεχεία να ξεκινήσει η συζήτηση για τα μακροπρόθεσμα μέτρα του χρέους και η Ελλάδα να ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις