«Ζούμε το τέλος ενός ταξιδιού θανάτου και το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ελπίδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Κάποιοι φέρνουν πίσω κακές αναμνήσεις από το ευρωπαϊκό παρελθόν»

«Σήμερα αυτό που ζούμε εδώ είναι το τέλος ενός ταξιδιού θανάτου και το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ελπίδας και αισιοδοξίας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια τελετής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με αφορμή την αναχώρηση 30 μεταναστών από τη Συρία και το Ιράκ, για το Λουξεμβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης της Ε.Ε.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για μία κίνηση «συμβολική» αλλά και «βαθιά ουσιαστική». «Δουλέψαμε σκληρά μέρα και νύχτα», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δοκιμάζονται οι αντοχές των αξιών πάνω στις οποίες έχει χτιστεί η Ευρώπη».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ανησυχητικό φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού στην Ευρώπη. «Κάποιες χώρες επιλέγουν να φέρνουν πίσω κακές αναμνήσεις από το ευρωπαϊκό παρελθόν», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «η Ευρώπη δεν συμφωνεί με αυτά».

«Σήμερα αυτό που ζούμε εδώ είναι το τέλος ενός ταξιδιού θανάτου και το ξεκίνημα ενός ταξιδιού ελπίδας και αισιοδοξίας», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος για να καταλήξει ότι «πρέπει να κυριαρχήσει η αξία της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας».

 

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις