Ημερίδα για νέους παραγωγούς- μεταποιητές και διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα: Βασικά σημεία από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρίπολης στην έναρξη της ημερίδας «ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»και θέλοντας να επισημάνει  τα οφέλη  και τους στόχους της διοργάνωσης της ημερίδας ανέφερε τα εξής:

Σε ένα τομέα στη χώρα μας που είναι κορυφαίος και δεν είναι άλλος από τον πρωτογενή τομέα, πρέπει να σκεφτούμε τι καινούργιο χρειάζεται να ακούσουμε και να μάθουμε, ώστε αυτό που παράγουμε να αποκτήσει την προστιθέμενη αξία που του αρμόζει και να είναι πλήρως ανταγωνιστικό σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Αξιοποιώντας την γνώση και την έρευνα και ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών με επιτυχημένη εξωστρέφεια, θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε την αξία των τοπικών μας προϊόντων αλλά και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική εικόνα τους, ξεφεύγοντας από την απλή καλλιέργεια για επιβίωση.

» Γνωρίζουμε  όλοι μας την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγουμε. Η αξία τους αναγνωρίζεται και αυτό τα κάνει μοναδικά. Τι είναι όμως αυτό που θα τα κάνει περιζήτητα; »

Ο Δήμος μας, είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ένας αγροτικός δήμος και χωρίς αμφιβολία, παράγει μια σειρά εξαιρετικών προϊόντων.

» Ο πλούτος των τοπικών μας προϊόντων , αποτελεί το δυνατό μας σημείο και όλοι μαζί οφείλουμε να τον ενισχύσουμε, να τον διαφυλάξουμε και να τον προβάλουμε. «

Η συμβολή του Δήμου ως οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρέπει να είναι καθοριστικός στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα με το άνοιγμα νέων δρόμων και κατευθύνσεων σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, με συλλόγους, παραγωγούς και όλους όσους εμπλέκονται στη δημιουργία της επιθυμητής ανταγωνιστικότητας.

Απορίες όπως, τι καλλιεργείται σε κάθε περιοχή, ποιες οι δυνατότητες της κάθε περιοχής και οι ελλείψεις της, ποια προϊόντα θα μπορούν να καλλιεργηθούν με επιτυχία αλλά και το τι ζητάει η αγορά, αλλάζοντας την παραγωγική βάση του τόπου μας, αποτελούν στόχους προς επίλυση για την επίτευξη ενός κεντρικού σχεδίου προώθησης και προβολής των αξιόλογων προϊόντων μας.

Επιτακτική είναι η ανάγκη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης, της εφαρμογή πολιτικών που το κόστος παραγωγής θα είναι χαμηλό αλλά ταυτόχρονα θα ενισχύεται η προστιθέμενη αξία των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους, ότι σύντομα θα οργανωθούν ομάδες νέων ανθρώπων που θα παράγουν ομοειδή προϊόντα και φυσικά θα συνεργαστούν για καλύτερα και αποδοτικότερα αποτελέσματα σε νέες αγορές.  

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις