Η ΔΕΗ κατεβάζει το διακόπτη σε 100.000 νοικοκυριά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνεχίζεται το σαφάρι για τους απλήρωτους λογαριασμούς – Τι λέει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Το πράσινο φως για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε 100.000 οφειλέτες έχει δώσει η ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος διευκρίνισε πως πρόκειται για νοικοκυριά που δεν είναι φτωχά, μπορούν να πληρώσουν υπό προϋποθέσιες αλλά δεν το πράττουν.

Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης προανήγγειλε επέκταση του «σαφάρι» ελέγχων για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανέρχονται σε 2.100.000, με τα «φέσια» να ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ σε σύνολο 2,5 δισ. ευρώ χρεών.

«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες. Η επιλογή της ΔΕΗ είναι μονόδρομος» σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, επαναλαμβάνοντας ότι εάν η Επιχείρηση δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση των τιμολογίων.

Προς επίρρωση των λεγομένων του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημείωσε ότι πολλά από αυτά τα νοικοκυριά επιλέγουν να πληρώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αντί για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος σε μεγαλοοφειλέτες σημείωσε ότι «αφήνουν φέσι στη ΔΕΗ και υπογράφουν συμβόλαια με άλλους παρόχους, χωρίς να πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ διευκρίνισε ότι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, διαβεβαιώνοντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε αυτές τις περιπτώσεις σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις