Η Τρίπολη στηρίζει το ΚALAMATA:21

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλαμάτας κ.Παναγιώτη Νίκα και το Δήμαρχο Τρίπολης κ.Δημήτρη Παυλή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (09/09) στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

 

Στη μεταξύ τους κουβέντα οι δυο Δήμαρχοι αποφάσισαν να συνάψουν ένα σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να συνεισφέρει και ο Δήμος Τρίπολης ποικιλοτρόπως στη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο σύμφωνο θα περάσει από τα Δημοτικά Συμβούλια των δυο Δήμων, προκειμένου να εγκριθεί και επίσημα, αλλά και να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Αμέσως μετά από τη συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαμάτας οι εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης συνέχισαν τις επαφές τους στα γραφεία που έχουν δημιουργηθεί για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας (Kalamata 2021)

Δελτίο Τύπου: ΚALAMATA:21

Τα γραφεία του KALAMATA:21 επισκέφτηκαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2016, εκπρόσωποι της Δημοτικής αρχής της Τρίπολης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τριπόλεως, Δημήτρη Παυλή, και συζητώντας με τον Εκτελεστικό Διευθυντή, Έκτορα Τσατσούλη, αφού κατέληξαν σε συγκεκριμένες μορφές συνεργασίας, δρομολόγησαν στο άμεσο μέλλον την από κοινού υπογραφή Συμφώνου για υλοποίηση δράσεων πολιτιστικού περιεχομένου ανάμεσα στις δύο γειτονικές πόλεις.

Ο Δήμαρχος Τριπόλεως ενημέρωσε ότι η συμμετοχή της πόλης στην Υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχε την πολιτιστική εξωστρέφεια του τόπου και άφησε ως παρακαταθήκη τον ανοιχτό διάλογο μεταξύ των εγχώριων πολιτιστικών φορέων και του δικτύου πολιτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ιδέα του KALAMATA:21 να επιτευχθεί η σύνθεση ενός περιφερειακού πολιτιστικού μοντέλου με πρακτικό αντίκρισμα για την Πελοπόννησο, η οποία και στηρίχθηκε ομόφωνα. Τέλος, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι η υποστήριξη της Καλαμάτας από την Τρίπολη και την Αρκαδία είναι πρωτίστως «ηθική υποχρέωση» καθώς δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν σύνορα στην Πελοπόννησο».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις