Η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Βερολίνο 4-6 Νοεμβρίου, στην οποία πήραν μέρος από Ελληνικής πλευράς περίπου 80 Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, στελέχη Περιφερειών, εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος μας από τον αναπληρωτή Δημάρχου, Αντιδήμαρχο κ.Μπάζιο Ιωάννη.

Οι εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης συνέπεσαν φέτος με την επέτειο της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου. Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν στις συζητήσεις εργασίας και τα forum διαλόγου σχετίζονταν κυρίως με την διαχείριση των απορριμμάτων, την αγροτική ανάπτυξη και το κοινωνικό πρόσωπο των Δήμων.

Από γερμανικής πλευράς συμμετείχαν μεταξύ άλλων: o Aξιωματούχος του κρατιδίου του Βερολίνου κ. Volker Pellet, ο κ. Hans-Joachim Fuchtel ως εντεταλμένος της Γερμανικής Συνέλευσης κ.ά. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης,ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ.Πατούλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ.Καμπόσος, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ.Πνευματικός κ.ά.

Κοινή ήταν η διαπίστωση στη διάσκεψη ότι η συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση καλύτερων πολιτικών σχέσεων επ’ωφελεία και των δύο λαών, και του ελληνικού και του γερμανικού.

20151105_101510_resized_1IMG_0958IMG_0962IMG_0935

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις