Η Huawei επιδεικνύει μπαταρίες που φορτίζουν στο 50% μέσα σε λίγα λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο 56ο Συμπόσιο Μπαταρίας στην Ιαπωνία, η Huawei πραγματοποίησε επίδειξη των νέων μπαταριών ιόντων λιθίου της εταιρείας που φορτίζουν ταχύτατα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να φορτιστούν στο μισό της χωρητικότητας τους μέσα σε μόλις μερικά λεπτά. “Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επόμενης γενιάς, αυτές οι νέες μπαταρίες επιδεικνύουν ταχύτητα φόρτισης 10 φορές υψηλότερη από τις φυσιολογικές μπαταρίες” διαβάζουμε στο σχετικό δελτίου τύπου της Huawei.

Η Huawei πραγματοποίησε επίδειξη της τεχνολογίας δείχνοντας μία μπαταρία χωρητικότητα 600mAh που μπορούσε να φορτιστεί στο 68% της χωρητικότητας της μέσα σε μόλις δύο λεπτά, ενώ μία μπαταρία 3000mAh μπορούσε να φορτιστεί στο 48% της χωρητικότητας της σε πέντε μόλις λεπτά.

Η εταιρεία βρήκε ένα τρόπο να συνδέσει ετεροάτομα (τυπικά N, O και S) στο μόριο του γραφίτη στην άνοδο, κάτι που μπορούσε να λειτουργεί ως καταλύτης για την σύλληψη και μετάδοση των ιόντων λιθίου μέσω των δεσμών άνθρακα. Η Huawei υποστηρίζει ότι τα ετεροάτομα αυξάνουν την ταχύτητα φόρτισης των μπαταριών χωρίς να επηρεάζουν την ενεργειακή πυκνότητα ή την διάρκεια ζωή της.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις