Ισχυρός σεισμός στο Αφγανιστάν, 17 τραυματίες τουλάχιστον

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών έπληξε αργά χθες βράδυ το βόρειο Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και το Τατζικιστάν, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

Ο σεισμός, ο οποίος καταγράφηκε στις 23:44 τοπική ώρα [21:14 ώρα Ελλάδας] σημειώθηκε περίπου 280 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ, της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, διευκρίνισε το USGS στον ιστότοπό του.

Μέσα στη νύχτα, πολλοί κάτοικοι της Καμπούλ βγήκαν τρομοκρατημένοι από τα σπίτια τους λόγω του φόβου των μετασεισμών, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την πόλη.

Κτίρια ταρακουνήθηκαν και στην πρωτεύουσα του γειτονικού Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ χρήστες του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανέφεραν ότι η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Πεσάβαρ, τη μεγαλούπολη του βορειοδυτικού Πακιστάν, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Αρμπάμπ Μοχάμαντ Άσιμ.

Ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιος απολογισμός των ζημιών ή στοιχεία για ανθρώπινα θύματα στο Αφγανιστάν.

Τον Οκτώβριο, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών είχε πλήξει το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 400 ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

Ο σεισμός ανακίνησε στο Πακιστάν τις οδυνηρές του σεισμού των 7,6 βαθμών τον Οκτώβριο του 2005 στη χώρα αυτή, που είχε προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 75.000 ανθρώπους.

Το Αφγανιστάν πλήττεται συχνά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ειδικά στην οροσειρά Χίντου Κους, η οποία βρίσκεται πάνω από το σημείο όπου συναντώνται η ινδική και η ευρασιατική τεκτονική πλάκα.

Ένας σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών στο Νεπάλ είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 9.000 ανθρώπους τον Απρίλιο.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις