Κάλεσμα Προκόπη Παυλόπουλου προς Ισραήλ για επενδύσεις στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που επισκέπτεται αυτή την εβδομάδα το Ισραήλ, έδωσε συνέντευξη στην Israel Hayom. «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, η οικονομία και ο τουρισμός – στο ζενίθ. Βαδίζουμε μαζί σε ένα πολλά υποσχόμενο και απαιτητικό μέλλον», επεσήμανε.

Στη συνέντευξή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στις ολοένα διευρυνόμενες σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, στις επενδυτικές ευκαιρίες και το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας και στην τριμερή ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία θα αποτελέσει πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας προωθώντας την ευημερία και την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε επίσης στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι το ελληνικό κράτος έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη διάσωση χιλιάδων ζωών και επισημαίνοντας ότι το 2015 διασώθηκαν από την Ελληνική Ακτοφυλακή 150.000 άτομα. Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση του Α’ Αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας καθώς και ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, διασφαλίζοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στη βαθιά εκτίμηση μεταξύ των δύο λαών, στην ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν οι ισραηλινοί ταξιδιώτες για την Ελλάδα και τους προσκαλεί να ανακαλύψουν νέους τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ενώ την Πέμπτη θα συναντήσει τον ισραηλινό Πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις