«Κιτς» χαρακτήρισαν οι συνεργάτες του Τσίπρα το παλάτι του Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα παραλειπόμενα της συνάντησης

Παραλειπόμενα από το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία έρχονται στο φως δύο μέρες μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Λεπτομέρειες αποκαλύπτει και σήμερα ο «Βηματοδότης» και συγκεκριμένα ρίχνει φως στις εντυπώσεις που άφησε το Ak Saray, , το περίφημο Λευκό Παλάτι του Ερντογάν, στην ελληνική αντιπροσωπεία. «Πρώτα απ’ όλα έμαθα ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Ερντογάν κάθησαν στον… χρυσό θρόνο (σε αυτόν που κάθησε και η κυρία Μέρκελ). Δεύτερον, ότι ο τούρκος πρόεδρος τους κέρασε τσαγάκι και… φοντανάκι. Τρίτον, ότι όταν οι δικοί μας έφυγαν από το παλάτι έκαναν και κριτική», γράφει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει: «Το χαρακτήρισαν μεγαλοπρεπές αλλά… κιτς! Κτισμένο με… μαλαχίτη. Ο μαλαχίτης έχει χρώμα πράσινο, είναι ορυκτό του χαλκού και διαθέτει, όπως πίστευαν στην αρχαιότητα, ελκτική δύναμη, δηλαδή προσελκύει την αγάπη, την ειρήνη, την εξουσία, την επιτυχία και τον έρωτα. Το παλάτι είναι γεμάτο πίνακες (κακόγουστους – όπως μου τους περιέγραψαν) και πολύ μεγάλα κρύσταλλα στα φωτιστικά. Και τέλος είναι σαν φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας.»

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις