Κοινή δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και Καναδού Υπουργού Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας John McCallum

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Καναδός Υπουργός Μετανάστευσης, Προσφύγων και Ιθαγένειας κ. John McCallum, μετά την σημερινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και για την πολιτική των θεωρήσεων (visa), προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Συνεχίζουμε την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ζήτημα των θεωρήσεων που ξεκινήσαμε στις 23 Μαΐου στον Καναδά. Σήμερα είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας τον Υπουργό και επικεφαλή της Καγκελαρίας της Ρουμανίας  κ. Dragos Tudorache, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας κ.  Rumen Alexandrov, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Philip Gounev. Επανεξετάσαμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα κατά την αξιολόγηση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας από τον Καναδά σε ό,τι αφορά τα κριτήριά για την απαλλαγή υποχρέωσης θεωρήσεων.

Συζητήσαμε επίσης για την επίσκεψη των τεχνικών εμπειρογνωμόνων από τον Καναδά στη Ρουμανία τον περασμένο μήνα, καθώς και για την αντίστοιχη επίσκεψη στη Βουλγαρία, η οποία έχει προγραμματιστεί για το τέλος του Ιουλίου.

Ο υπουργός κ. McCallum ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας για τη συνεργασία τους κατά την διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Ο Επίτροπος κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πλήρης αμοιβαιότητα των θεωρήσεων για όλα τα κράτη μέλη της.

Αναγνωρίστηκε η ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, καθώς Βούλγαροι και Ρουμάνοι πολίτες χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στον Καναδά.

Για την συνέχιση του εποικοδομητικού κλίματος, ο υπουργός κ. McCallum ανέλαβε να ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους στις αρχές του φθινοπώρου σχετικά με τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων και τα χρονοδιαγράμματα για την απαλλαγή θεωρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς Ρουμανίας και Βουλγαρίας.

Ο μεταξύ μας διάλογος αποδεικνύει τη σημασία των ισχυρών δεσμών μεταξύ του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντανακλά τον κοινό στόχο για ταξίδια χωρίς ταξιδιωτική θεώρηση προς τον Καναδά για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και προσβλέπουμε ότι οι συναντήσεις μας αυτή την εβδομάδα, και η στενή μας συνεργασία, θα μας φέρουν πιο κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.»

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις