Κοινή δήλωση Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας του Λουξεμβούργου κ. E. Schneider, Παρίσι 15/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Οι βάρβαρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου 2015 αποτελούν μια επίθεση κατά της Ευρώπης στο σύνολό της. Η Ευρώπη έχει ιστορικό καθήκον να υπερασπισθεί τις βασικές της αξίες και να μην υποκύψει στoν τρόμο. Η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη και αλληλέγγυα απέναντι στην βία και στο μίσος.

Συναντηθήκαμε με τον Γάλλο Υπουργό Εσωτερικών Bernard Cazeneuve απόψε στο Παρίσι προκειμένου να συντονίσουμε την Ευρωπαϊκή δράση άμεσα σε απάντηση των επιθέσεων και για να προλάβουμε μελλοντικές επιθέσεις. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουν από την ΕΕ μια απάντηση γρήγορη, συγκεκριμένη και αποτελεσματική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λουξεμβουργιανή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, σε συνεννόηση με τις γαλλικές αρχές, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων αυτήν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες, για να δοθεί μια ισχυρή και ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση. Η Σύνοδος θα εξετάσει μεταξύ άλλων τα εξής κύρια θέματα: το ευρωπαϊκό PNR, το θέμα των πυροβόλων όπλων και την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα. Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις γρήγορες και λειτουργικές και να τις θέσουμε σε εφαρμογή μέσα σε ένα σύντομο χρονικό πλαίσιο.»

Σήμερα το βράδυ μετέβη εκτάκτως στο Παρίσι ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας κ. Βernard Cazeneuve και τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας του Λουξεμβούργου, που προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Etienne Schneider. Ο κ. Αβραμόπουλος, απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις