Κοινή Δήλωση του Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου κ.Isa Mustafa

Δεν υπάρχουν σχόλια

Χτες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου κ. Isa Mustafa συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τα τελικά βήματα που απαιτούνται από το Κοσσυφοπέδιο για την εκπλήρωση των κριτηρίων που απομένουν σε ό,τι αφορά το καθεστώς απελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου μέχρι σήμερα σε τομείς όπως οι διακεκριμένες μορφές οργανωμένου εγκλήματος και οι υποθέσεις διαφθοράς. Συμφωνήθηκε ότι η πρόοδος αυτή πρέπει να συνεχιστεί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αύξηση των καταδικαστικών αποφάσεων.

Επίσης, ο Ευρωπαίος Επίτροπος  αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κοσσυφοπέδιο για την επικύρωση της συμφωνίας οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο, και ενθάρρυνε τον Πρωθυπουργό Mustafa και την κυβέρνησή του να προχωρήσουν σύντομα στη ψήφιση της συμφωνίας στο Κοινοβούλιο της χώρας. Ο Επίτροπος εξέφρασε την υποστήριξή του για τις προσπάθειες του Κοσσυφοπεδίου σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων, και ανέφερε ότι προτίθεται να επισκεφθεί το Κοσσυφοπέδιο πριν το καλοκαίρι.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις