Κώστας Βλάσης: Άμεση παρέμβαση για τα “λάθη” στους δασικούς χάρτες της Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η αδιαφορία, η προχειρότητα και η ανικανότητα της Κυβέρνησης μετατρέπει τους δασικούς χάρτες σ’ ένα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους πολίτες της Αρκαδίας και όχι μόνο.

 

Η ελλιπής διαδικασία που ακολούθησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας είχε ως αποτέλεσμα πλήθος σφαλμάτων στο χαρακτηρισμό περιοχών.

Στην Αρκαδία υπάρχει σημαντικός αριθμός αγροτικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίες στους Δασικούς Χάρτες παρουσιάζονται ως δασικές εκτάσεις, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνες όπου χαρακτηρίζονται ως αναδασωτέες, εκτάσεις καλλιεργούμενες ή καλλιεργήσιμες, που είχαν καταστραφεί από πυρκαγιές.

Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτικών ακινήτων να βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία αλλά κυρίως με πρόσθετες δαπάνες για την κατάθεση ενστάσεων, το κόστος των οποίων είναι ιδιαιτέρως υψηλό δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.

Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητώντας του να διορθώσει τα λάθη στους Δασικούς Χάρτες, αλλά και να προχωρήσει σε 6μηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων και σε ταυτόχρονη μείωση του ειδικού τέλους που τις συνοδεύει.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις