Λαγκάρντ: Να γίνονται μόνιμα στην Αθήνα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σπουδαία ιδέα χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τη μόνιμη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η Κ. Λαγκάρντ συμμετείχε στο «Φεστιβάλ ιδεών Άσπεν, στο Κολοράντο, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα, με άλλους ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες.

Στη διάρκεια της παρουσίας της κ. Λαγκάρντ, τέθηκε από την Αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Άσπεν το εξής ερώτημα προς τη Διευθύντρια του ΔΝΤ: «Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή».

Η κ. Λαγκάρντ ευχαρίστησε για την τοποθέτηση αυτή και συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία (μόνιμη) έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί».

Ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα καλό διοικητικό όργανο που θα αναλάμβανε την εποπτεία, και να διασφαλιστεί ότι υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία. «Ότι δεν θα υπάρχουν δυσάρεστες καταστάσεις όπως συνέβη και στο παρελθόν σε κάποιες καταστάσεις. Νομίζω είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα», είπε.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ σημείωσε ότι ο μαραθώνιος διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ονομάζονται έτσι εξαιτίας της Ολυμπίας, η οποία βρίσκεται στην Ελλάδα, και η οποία έχει φιλοξενήσει τόσους πολλούς φανταστικούς αθλητές, υπενθυμίζοντας την ελληνική αρχή του «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις