Λουκέτο βάζουν 89 μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα καθημερινά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνολικά 89 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κλείνουν την ημέρα στη χώρα μας, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι και τα ποσά που χρωστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το δημόσιο, σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, τα χρέη ανέρχονται στα 82 δισ. ευρώ και με τις προσαυξήσεις πλησιάζουν τα 120 δισ. ευρώ. Για τα ασφαλιστικά ανέρχονται στα 14 δισ. ευρώ. Όσον αφορά στα χρέη των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 100 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, η Συνομοσπονδία απευθύνει έκκληση ώστε να δημιουργηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός συνδεδεμένος με POS (μηχάνημα χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο κατάστημα), ενώ παράλληλα ζητά να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών για χρήση καρτών και να εναρμονιστεί με τον κανονισμό της Ε.Ε 2015/751, όπου η διατραπεζική προμήθεια κυμαίνεται στο 0,2 % για τις χρεωστικές κάρτες και στο 0,3% για τις πιστωτικές. Όσον αφορά στη γενικευμένη χρήση καρτών που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Κουράσης επισήμανε την ανάγκη μιας περιόδου προσαρμογής.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις