Μάκης Χάβος: «Μπορεί να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι δηλώσεις του Μάκη Χάβου:

«Είναι μία στενάχωρη μέρα για όλους όσους είμαστε στον Αστέρα. Όταν μετά από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια η ομάδα έπαιρνε ευρωπαϊκό εισιτήριο και έπαιζε στα πλέι οφ και τώρα είναι εκτός. Είναι δύσκολο μετά το τέλος του παιχνιδιού να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι. Αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο και αυτό που πρέπει να δούμε όλοι μας είναι τα λάθη που μπορεί να έγιναν την φετινή χρονιά, να είναι οδηγός μας για την επόμενη. Γιατί σίγουρα στο ποδόσφαιρο όπως και στην ζωή μπορεί να πέσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Από εκεί και πέρα για το παιχνίδι θεωρώ ότι κάναμε ένα πάρα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Βρήκαμε μία οργανωμένη ομάδα στο αμυντικό της κομμάτι, δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είχαμε δουλέψει. Παίζοντας με ένα αμυντικό χαφ τον Κουρμπέλη και δύο εσωτερικά χαφ τον Δημούτσο και τον Chavez ο οποίος έδωσε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Η είσοδος του Φούντα έδωσε και μία ταχύτητα που θέλαμε στην πλευρά. Θεωρώ ότι το δεύτερό μας ημίχρονο ήταν καλό σε σχέση ειδικά με το πρώτο. Σίγουρα είμαι προβληματισμένος με κάποια πράγματα και με τα άτομα στην ομάδα, γιατί ο Αστέρας είναι μεγάλο κλαμπ και ο παίκτης που μπαίνει και παίρνει ευκαιρίες πρέπει να αποδεικνύει ότι είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Δεν θέλω να είμαι αυστηρός γιατί είναι μετά το τέλος του παιχνιδιού αλλά όπως είπαμε τα λάθη πρέπει να είναι οδηγός μας. Θεωρώ ότι κάναμε μία δίκαιη νίκη με την προσπάθεια των παιδιών στο δεύτερο ημίχρονο και να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Βέροιας για το καθαρό παιχνίδι που έπαιξε».

Για το τι χρειάζεται για να χτιστεί μία ομάδα:

«Το χτίσιμο της ομάδος και η προετοιμασία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο. Το χτίσιμο της ομάδας ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και την τετράδα της άμυνας, μετά πάμε στα υπόλοιπα. Μπορούμε να αξιολογήσουμε ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στον Αστέρα και αυτό είναι ευχάριστο. Από εκεί και πέρα μέσω παρακολούθησης από τους ανθρώπους της ομάδας και από τον προπονητή να αξιολογήσουμε ποιοι είναι οι παίκτες αυτοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά στον Αστέρα. Τα λάθη πρέπει να είναι οδηγός μας». 

Για το μέλλον του στον ΑΣΤΕΡΑ:

«Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρώ ότι έχουν εκτιμήσει την δουλειά που έχει γίνει στον ένα μήνα και κάτι. Για μένα το θεωρώ τιμή να είμαι προπονητής στον Αστέρα. Είναι ευλογία. Θα συζητήσουμε με την ομάδα και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν είναι κάτι επίσημο θα ανακοινωθεί από την ομάδα».

Αν έχει γίνει ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας:

«Εμείς στο μυαλό μας έπρεπε να δουλεύουμε το πιθανότερο σενάριο να πάμε στα πλέι οφ. Γιατί πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε και τον Παναθηναϊκό και την Βέροια. Δυστυχώς η φάση στο 93’ με τον Μάσα δεν έγινε γκολ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ηταν ένα σενάριο που δεν το θέλαμε αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να το δουλέψουμε στο μυαλό μας. Σε περίπτωση που δεν πάμε στα πλέι οφ. Δεν έρχεται η καταστροφή. Απλώς είναι σημαντικό για μία ομάδα να ανήκει στην ελίτ και να παίζει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Για όλους είναι σημαντικό, για την ομάδα, για τους φιλάθλους, για τους ιδιοκτήτες, τον προπονητή και τους ανθρώπους που είναι κοντά στον Αστέρα. Από εκεί και πέρα θα έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς, να είσαι πιο ήρεμος σχετικά με τον χρόνο και μπορείς να κάνεις μία προετοιμασία που μπορεί να είναι πολύ ολοκληρωμένη από όλες τις πλευρές».

Γιατί ο ΑΣΤΕΡΑΣ δεν μπήκε στα πλέι οφ;

«Ο στόχος που έχω στην ζωή μου είναι ποτέ να μην κατηγορήσω άνθρωπο. Είμαι έξι παιχνίδια εδώ προσπάθησα, δούλεψα και είδα ότι η ομάδα δικαιούταν παραπάνω βαθμούς. Είπαμε και το ξαναλέμε πως ο Αστέρας δικαιούταν παραπάνω βαθμούς. Και με την ΑΕΚ είχαμε δύο-τρεις καθαρές ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι. Και με τον Ολυμπιακό παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ο κόσμος το είδε. Και στον Ηρακλή κερδίσαμε δίκαια. Και με τον Παναθηναϊκό μπορούσαμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ο αγνός φίλαθλος και ο υγιής σκεπτόμενος, θα έβλεπε ότι τους δύο τρεις βαθμούς παραπάνω που δικαιούταν να έχει ο Αστέρας και οι παίκτες, γιατί δούλεψαν. Θα είμαι πολύ άδικος αν πω ότι δεν δούλεψαν».

Πηγή: asterastripolis.gr

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις