Μέσα απο το TAXIS η πληρωμή εισφορών και φόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μέσα από το Taxis η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φόρων. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει ενιαία είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και φόρων από την 1/1/2017 ημερομηνία σύνδεσης του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών με το φορολογητέο εισόδημα.

Τη λειτουργία ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των εισφορών και των φορολογικών εσόδων από τη φορολογική διοίκηση ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

«Επιδιώκουμε όχι μόνο ισονομία, αλλά, και διεύρυνση τόσο της εισφοροδοτικής βάσης για τις ασφαλιστικές εισφορές, για το ασφαλιστικό σύστημα, όσο και της φορολογικής. Γιατί έτσι όπως οργανώνεται το σύστημα, και η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή, θα υποστούν σημαντικά πλήγματα», δήλωσε ο υπουργός.

Το σχέδιο προβλέπει να λειτουργήσει Κεντρικό Μητρώο υπόχρεων για την καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων) και έως τις 31/12/2016 να έχει πιλοτικά «στηθεί»για να λειτουργήσει η ενιαία βάση για την είσπραξη εισφορών και φόρου εισοδήματος υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσει η ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις