Μήνυμα Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου για την 100η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Europol

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς για την ασφάλειά της ΕΕ. Οι απειλές δεν γνωρίζουν σύνορα, συνεχώς αλλάζουν, εξελίσσονται, πολλαπλασιάζονται. Η τρομοκρατία σημάδεψε την Ευρώπη το 2015 και το 2016 και απέδειξε ότι πρέπει να συνεργασθούμε, να εμπιστευθούμε περισσότερο ο ένας τον άλλον, να βελτιώσουμε την ικανότητά μας στους τομείς της συγκέντρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών. Και αυτό δεν αφορά μόνο στην τρομοκρατία. Αφορά και στο οργανωμένο έγκλημα, στο εμπόριο ναρκωτικών και στη διαδικτυακή εγκληματικότητα. Όλα έχουν επίδραση στις ζωές των πολιτών, αποσταθεροποιούν τις κοινωνίες μας, και όλα απαιτούν κοινή προσέγγιση.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ο ρόλος της Europol δεν θα μπορούσε να είναι πιο κεντρικός. Με τα χρόνια, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, των κρατών μελών και των Ευρωπαίων πολιτών.

Οι μοναδικές ικανότητες συντονισμού και ανάλυσης που την χαρακτηρίζουν την έχουν αναδείξει σε καθοριστικό και νευραλγικό παράγοντα της κοινής μας δράσης στον τομέα της ασφάλειας στην Ευρώπη. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι είναι απαραίτητο για να αποκτήσει η Europol μεγαλύτερη ισχύ και ικανότητα για την επίτευξη της αποστολής της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εξασφαλίσει σταθερότητα και στρατηγικό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της Europol. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Διευθυντή και το προσωπικό της Europol για την προσήλωσή τους στην επίτευξη των σκοπών του Οργανισμού, έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την ασφάλεια της Ευρώπης. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις