Με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε περιοχές του Ιονίου, της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 13 έως 32 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7, στο Κεντρικό Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί σχεδόν μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν δίνοντας λίγες τοπικές βροχές και πιθανόν στα βόρεια και δυτικά πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών στα δυτικά τμήματα του νομού και τις θερμές ώρες ημέρας στα ορεινά, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 29 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος στα νότια. Στα βόρεια θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Βαθμιαία και από το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ και αργότερα θα εξασθενήσουν φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις