Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Tripoli Apnea Competition

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την Κυριακή 5 Μαρτίου διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης το 1ο Tripoli Apnea Competition.

Πρόκειται για αγώνες ελεύθερη κατάδυσης σε πισίνα, που διεξάγονται για πρώτη φορά στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Παρ’ όλα αυτά οι αγώνες αυτοί που διεξήχθησαν την Κυριακή στέφθηκαν με πολύ μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, δείχνοντας ότι η Τρίπολη μπορεί να φιλοξενήσει με επιτυχία διοργανώσεις αθλημάτων που είναι ουσιαστικά άγνωστα στο ευρύ φίλαθλο κοινό της περιοχής.

Ο Χρήστος Πολίτης, αθλητής και διοργανωτής του αγώνα, αξίζει τα συγχαρητήριά μας για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση καθώς και για τη δική του βουτιά!

Τη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, Γιώργος Θεοδωρακόπουλος.

Λίγα λόγια για τους αγώνες

Οι αγώνες έχουν δύο μορφές. Χωρίζονται σε αγώνες πισίνας και σε αγώνες θάλασσας. Τα αγωνίσματα της πισίνας είναι τρία. Η στατική άπνοια, η δυναμική  με πέδιλα και η δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλα.

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη την Κυριακή 5 Μαρτίου αφορούσαν μεταξύ άλλων και το αγώνισμα της ελεύθερης κατάδυσης με πέδιλα. Σε αυτό το αγώνισμα ο δύτης κολυμπά υποβρυχίως σε οριζόντια διαδρομή με σκοπό να καλύψει την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Εδώ επιτρέπεται η χρήση προωθητικού εξοπλισμού όπως τα διπλά πέδιλα και το μονοπέδιλο και μόνο αυτά.

Στον αγώνα συμμετείχαν 32 αθλητές από τους οποίους 6 γυναίκες και 26 άντρες από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο καθώς και μια συμμετοχή από τη χώρα της Βραζιλίας. Oι 32 συμμετοχές στους αγώνες αποτελούν έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό, αφού τέτοιος αριθμός συμμετοχών συνήθως αγγίζει αντίστοιχα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί επιτυχία και η συμμετοχή μεγάλων αθλητών στο χώρο μεταξύ των οποίων και ο Παγκόσμιος πρωταθλητής κατάδυσης Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος αξίζει να αναφερθεί, πως  κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του – δυναμική άπνοια με πέδιλα  – με εντυπωσιακή επίδοση τα 231 μέτρα!

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις