Μηχανικός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκανε αυτοψία στις ζημιές στο ΔΑΚ Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τρίτη (12/07) Μηχανικός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και έκανε αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

O Γιώργος Σοφρωνάς ήρθε μετά από αίτημα του Δήμου για να αξιολογήσει τις ζημιές όπου σε συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ Κάραλη και το δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατή στις αθλητικές εγκατάστασης του Δήμου Τρίπολης.

Η καταστροφή ξεπερνά  μαζί με τις ζημιές στο σκοπευτήριο και στο ΔΑΚ Τρίπολης τα 35.000 ευρώ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με ζημιές που προκλήθηκαν σε εγκαταστάσεις των δομών του Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Τρίπολης ,μετά την νεροποντή της 25ης Ιουνίου 2016 σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Στο Δημοτικό σκοπευτήριο : έπαθαν ζημιές  δύο (2) εφεδρικοί αεροσυμπιεστές διακοσίων (200 ) και εκατόν πενήντα (150) λίτρων καθώς και περίπου 5.000 δίσκοι σκοποβολής. Επίσης έχει υποστεί φθορές ο δρόμος που οδηγεί στο Δημοτικό Σκοπευτήριο.

Β) Στο Δ.Α.Κ. Τρίπολης:

1.  Κολυμβητήριο Μπήκαν λασπόνερα στην είσοδο του κολυμβητηρίου, στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες του κοινού, στο διάδρομο εντός του κολυμβητηρίου, στο μηχανοστάσιο, και στο αντλιοστάσιο. Σοβαρές ζημιές έγιναν στο μηχανοστάσιο και αντλιοστάσιο όπου γέμισαν νερό οι ηλεκτροκινητήρες στους καυστήρες και οι ηλεκτροκινητήρες στο σύστημα ανακυκλοφορίας των κολυμβητικών δεξαμενών.

2.  Βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου και χώρου ρίψεων Μπήκαν λασπόνερα στα φρεάτια και στα μπεκ ποτίσματος, με αποτέλεσμα να γεμίσουν λάσπη και να κολλήσουν τα περισσότερα μπέκ τα οποία δεν δουλεύουν.

3. Κεντρικό γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβος μαζί με τα δύο σκάμματα άλματος εις μήκος και δύο στρώματα αλμάτων εις ύψος και αλμάτων επί κοντό, βοηθητικό σκάμμα  και περιβάλλοντες  χώροι αυτών, εξωτερικοί χώροι κλειστού γυμναστηρίου, εξωτερικοί χώροι στίβου και κερκίδων, γήπεδο Μπιτς Βόλεϊ και στα τρία γήπεδα τένις.

Μπήκαν χώματα και μπάζα από το ποταμάκι του Αγίου  Νικολάου που υπερχείλισε και σκέπασαν όλους τους προαναφερόμενους  χώρους, έφραξε τα φρεάτια και τα κανάλια απορροής με αποτέλεσμα στα σκάμματα αλμάτων το Μπιτς Βόλεϊ να χρειάζεται αντικατάσταση η άμμος επειδή αλλοιώθηκε η σύνθεση της, αποκολλήθηκε και καταστράφηκε μέρος του ταρτάν, τα φρεάτια και τα κανάλια απορροής χρειάζονται καθάρισμα και  απομάκρυνση μπάζων προκειμένου να επαναλειτουργήσουν .

Επίσης ζημιές έγιναν  στα στρώματα ύψους και επί κοντό, όπου έμπασαν νερά και σκίστηκαν τα καλύμματα τους.

Γ) στο αντλιοστάσιο του ΔΑΚ Τρίπολης Μπήκαν λασπόνερα με αποτέλεσμα να καταστραφεί  το πιεστικό συγκρότημα.

Δ) Στον Β Παιδικό σταθμό εξαιτίας της εισόδου μεγάλου όγκου υδάτων στο υπόγειο έπαθαν ζημιά τα πιεστικά.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις