Μοσκοβισί: Ρεαλιστική η συζήτηση για το ελληνικό χρέος – Ως τις 9 Νοεμβρίου να κλείσουν τα προαπαιτούμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι το Εurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, 9 Νοεμβρίου, υπογράμμισε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι σημαντικό να καταλήξουμε με τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό σε ποια σημεία χρειάζεται να γίνουν βελτιώσεις» είπε ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος φρόντισε παράλληλα να υπογραμμίσει πως η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό και κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, έστειλε το μήνυμα πως η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει μόνον μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ο επίτροπος δήλωσε πως στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα τέθηκαν όλα τα θέματα στο τραπέζι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο και μετά, και δήλωσε αισιόδοξος ότι με τις θετικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές θα καταστεί εφικτός ένας συμβιβασμός.

Υποδεχόμενος νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Μοσκοβισί, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «πολύ χαρούμενος» που τον συναντά ξανά, «σε καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο στις Βρυξέλλες».

Στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβισί μετείχαν οι κ. Δραγασάκης και Παππάς. Στη συνέχεια, ο επίτροπος θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, ενώ αύριο θα έχει επαφές με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στις συζητήσεις με τον γάλλο επίτροπο, με αιχμή τα θέματα «αγκάθια» που παραμένουν ανοιχτά και κυρίως αυτά του ΦΠΑ στην εκπαίδευση και των κόκκινων δανείων.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις