Νίκος Παππάς: Καθαρή λύση για το χρέος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Καθαρή λύση για το ζήτημα του χρέους περιμένει η κυβέρνηση στην σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

 

Σχολιάζοντας την δήλωση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ότι δεν πρέπει να αποτύχουν οι δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος εξαιτίας της Γερμανίας, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι ο κ. Γκάμπριελ κατηγορεί ευθέως την ηγεσία του Γερμανικού ΥΠΟΙΚ για κωλυσιεργία.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτά που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, ενώ αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε ότι είναι λογικό να επιμένει και να ζητά γενναία διευθέτηση του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας μάλιστα ότι έχει και η Γερμανία υποχρεώσεις και πρέπει να τις τηρήσει.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης έχει κερδίσει συμμάχους, ενώ εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση είπε ότι εντός της χώρας «βλέπουμε κάποιους να πιάνονται από διαρροές. Είναι ένα θλιβερό φαινόμενο στην πολιτική ζωή και χάνουν την ευκαιρία να βάλουν την φανέλα της εθνικής μας».

Σχετικά με τα αντίμετρα είπε ότι θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα με τα μέτρα και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τα αντίμετρα, δηλαδή τα μέτρα που ισοφαρίζουν το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους και θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα ενώ αναφερόμενος στην ΝΔ είπε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «τα αντίμετρα είναι ψεύτικα, στην ουσία λέει ότι δεν θα τα εφαρμόσει».

Ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι για πρώτη φορά γίνονται θετικές παρεμβάσεις και ότι γίνονται δεκτά αιτήματα και απαιτήσεις θετικών μέτρων από την ελληνική πλευρά.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής. Έχουμε αποτρέψει την καταστροφή για εκατομμύρια συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις