ΝΔ για τα ιδιωτικά: Η κυβέρνηση επιβάλει φόρο δικής της έμπνευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τις αποφάσεις που ελήφθησαν για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Αφού προεκλογικά η κυβέρνηση μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις για να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού, σήμερα οριστικοποίησε την απόφασή της για το ΦΠΑ στην Παιδεία.

» Επιβάλει, για πρώτη φορά, ένα φόρο που -όπως αποκαλύπτει ο Π.Μοσκοβισί- είναι δικής της έμπνευσης. Ένα φόρο που -όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι λάθος.

» Ένα φόρο που θα πλήξει σοβαρά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, θα φέρει επιπλέον ανεργία και θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ιδιωτική, αλλά και τη δημόσια εκπαίδευση.

» Αυτός είναι τελικά ο στόχος της ‘Αριστεράς του Τίποτα’. Η εξίσωση προς τα κάτω.»

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η επιβολή τελικά ΦΠΑ στα φροντιστήρια και στα ιδιωτικά δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, αποδεικνύει ότι, ανεξάρτητα από επιμέρους διαβαθμίσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αυξάνει το μηδενικό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και φορτώνει νέα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, που προσπαθεί μέσω της παραπαιδείας να καλύψει τις ελλείψεις του δημόσιου σχολείου. »

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις