Νικολόπουλος: Δεν θα κάτσω στα τέσσερα για τον Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην επικείμενη ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα αναφέρθηκε ο βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στον Real FM και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συναισθηματική απόσταση που πήρε μετά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «ψήφισε με κρύα καρδιά» ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε: «Γιατί έχει το δικαίωμα μόνο ο Αλέξης Τσίπρας να λέει ότι αυτό δεν είναι δικό του πόνημα; Να λέει ότι δεν το υιοθετεί; Και δεν το έχω εγώ που παράτησα το κόμμα μου, που με μεγάλωσε, που γεννήθηκα εκεί, που τους πέταξα μία υπουργική καρέκλα, που δεν κάθισα στα “τέσσερα” στον Κώστα Καραμανλή;».

Και πρόσθεσε: «Άρα λοιπόν θέλω να σας πω όταν δεν κάθισα σε αυτούς θα πρέπει να κάτσω σήμερα, στον Αλέξη Τσίπρα; Όχι δεν θα κάτσω στα “τέσσερα” και γι’ αυτό είπα την αλήθεια. Με κρύα καρδιά ψήφισα. Όπως και τώρα. Αν τα φέρει άρθρο-άρθρο πάρα πολλά, θα τα ψηφίσω».

Και συνέχισε: «Αλλά αν μου τα φέρει σε ένα άρθρο δεν μου δίνει το δικαίωμα να ψηφίσω “ναι” σε εκείνα που θα μπορούσα. Πρέπει κάποια στιγμή, κάπως να αντιδράσω».

Απαντώντας στη φημολογία για επιστροφή του στη ΝΔ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Όχι, κάτι άλλο προετοιμάζω. Προετοιμάζω το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα».

Και σημείωσε: «Πιστεύω ότι μετά την εκλογή του αρχηγού στη ΝΔ δεν θα έχουμε επανασυσπείρωση, επιστροφή “Νικολόπουλων”, αλλά θα έχουμε το αντίθετο νομίζω».

«Η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα φέρει μια άλλη λογική. Θα είναι μία κίνηση από τη μεριά του Τσίπρα, που όπως καταλαβαίνετε μπορεί να είναι το “τυράκι” για να φέρει πιο κοντά του όλα τα μικρά κόμματα. Αλλά θα είναι κι ένα πολύ σημαντικό και πολύτιμο πολιτικό δώρο», είπε.

Στο ερώτημα αν σ’ αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Θα το ήθελα εξαιρετικά και θα το προσπαθήσω», ενώ για το αν τότε θα παραμείνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Θα είμαι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου γιατί ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιες πρόνοιες και κάποιες προβλέψεις στον κανονισμό της Βουλής. Εγώ δεν θέλω να παίξω άτιμα. Εκτός αν με διώξει ο Πάνος Καμμένος».

Στην επισήμανση αν εννοεί ότι θα τον διώξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επειδή δεν θα ψηφίζει όλα τα προαπαιτούμενα, ο βουλευτής Αχαΐας είπε: «Ε, ναι ή επειδή θα λέω όσα θα λέω. Δεν αρέσουν αυτά πάρα πολύ».

Τέλος, στο ερώτημα αν είναι έτοιμος για «σκληρό ροκ», ο κ. Νικολόπουλος απάντησε: «Δεν θα πλήξουμε, σας το υπόσχομαι».

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις