Ντομπρόβσκις: H ελληνική κυβέρνηση επέλεξε αύξηση φόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση και είχαμε μια σειρά από μελέτες που υποστήριζαν αυτό το επιχείρημα. Στο τέλος όμως οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες».

Με την εξιστόρηση αυτή ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» της Κυριακής αποκαλύπτει όλα όσα προηγήθηκαν του νέου σκληρού πακέτου μέτρων!

Ο Ντομπρόβσκις ξεκαθαρίζει πως τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ωστόσο υπογραμμίζει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αποσυνδέουν τη συμφωνία για το χρέος από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παράλληλα, διευκρινίζει  πως για να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, απαιτεί έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει σε συνέντευξή του στην ελληνική εφημερίδα πως η οικονομική αστάθεια που προκλήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία. «Τώρα βλέπουμε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που απαιτείται είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αν έκλεινε επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση», αναφέρει.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις