Ντόναλντ Τραμπ: Η Γερμανία χρωστά τεράστια χρηματικά ποσά σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μέσω twitter επέλεξε να τοποθετηθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την επομένη της συνάντησής του με την Άγγελα Μέρκελ. Η Γερμανία «οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά» στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες που της «παρέχουν πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή προστασία», ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε δύο τουίτ, ο Αμερικανός πρόεδρος γράφει πως «η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!».

Όπως μετέδωσε το AFP, στο πρώτο τουίτ του είχε αρχίσει λέγοντας ότι είχε μια «εξαιρετική» συνάντηση με τη γερμανίδα καγκελάριο χθες στην Ουάσινγκτον, αντίθετα με αυτό που πολλοί παρατηρητές είδαν ως μια τεταμένη συνάντηση η οποία υπογράμμισε τις διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες ιδιαίτερα όσον αφορά το εμπόριο ή τη μετανάστευση. «Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ψευτικων ειδήσεων. Είχα μια εξαιρετική συνάντηση με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ», έγραψε ο πρόεδρος από την πολυτελή κατοικία του στη Φλόριντα όπου περνάει το Σαββατοκύριακο, προτού εξαπολύσει την επίθεσή του για τις αμυντικές δαπάνες του Βερολίνου.

Ωστόσο η Μέρκελ είχε διαβεβαιώσει τον αμερικανό πρόεδρο πως η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ της κατά την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν χθες.

«Δεσμευόμαστε σήμερα σε αυτό τον στόχο του 2% (του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – ΑΕΠ) έως το 2024», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.

 

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις