«Οδυνηρές οι συνέπειες από την αδυναμία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εξασφαλίσει τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης προστατευόμενων οικοσυστημάτων»

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Η απαξίωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ονοματεπώνυμο και καθημερινά συγκεκριμενοποιείται, με συνέπειες τραγικές για τη χώρα» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Νικολάκου σχολιάζοντας την αποτυχία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος να ρυθμίσει το θέμα της λειτουργίας των 28 φορέων διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, με αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας τους.

«Το τελευταίο ατόπημα του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος να βρει λύση στο καθεστώς λειτουργίας των φορέων διαχείρισης έχει συνέπειες οδυνηρές, τόσο για τα προστατευόμενα οικοσυστήματα, όσο και για τους κατοίκους των περιοχών, αφού για την οποιαδήποτε δραστηριότητα προαπαιτείται η σύμφωνη γνώμη του φορέα» τόνισε η κα Νικολάκου και ζήτησε την επείγουσα παρέμβαση του Υπουργείου για την εξεύρεση λύσης.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι «από το 2011 ζητήσαμε η αρμοδιότητα των φορέων διαχείρισης να περάσει στην ευθύνη της Περιφέρειας. Η διεκδίκησή μας αυτή αναδεικνύεται πιο επίκαιρη από ποτέ και αποδεικνύεται καταφανώς πόσο ορθολογική και στοχευμένη ήταν. Επαναφέρουμε το αίτημα αυτό ακόμη πιο επιτακτικά, αφού, αφενός, η διαχείριση των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου αποτελεί κρίσιμο μέγεθος του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας, αφετέρου, διαθέτουμε έτοιμο σχέδιο και τους απαιτούμενους πόρους για τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις