Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Οι “επιτυχημένοι” του κ.Τσίπρα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δεν αξιοποιούνται, και η κατάληξη του “δεν πληρώνω” του κ.Χαρίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), μετά και από τις τελευταίες εξαγγελίες του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ.Χαρίτση για την ενεργοποίηση τριών χρηματοδοτικών εργαλείων έως το τέλος του 2016 και άλλων δύο έως το Μάρτιο του 2017.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος υπενθυμίζει πως στις 12 Δεκεμβρίου 2014, κατά τη θητεία του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, είχε ολοκληρωθεί η μελέτη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως είχε συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, τον περασμένο Ιούνιο, ο κ.Χαρίτσης υποσχέθηκε με μεγάλο στόμφο από το βήμα του Συνεδρίου του Economist την ενεργοποίηση των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων έως τέλος Σεπτεμβρίου 2016. Λίγο πριν από την εκπνοή του Οκτωβρίου, στη Σύνοδο του ΣΕΒ στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός μετέθεσε την ενεργοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων κατά ένα τρίμηνο-εξάμηνο ακόμη.

«Έτσι εννοούν τους “επιτυχημένους” στο Μαξίμου; Είναι επιτυχία για τον κ.Τσίπρα να παραμένουν σε αχρηστία χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν την πραγματική οικονομία και να χάνονται, μήνα με το μήνα, κονδύλια από το ΕΣΠΑ λόγω της ανικανότητας και της ολιγωρίας των Υπουργών του; Πόσο ακόμη θα παίζει το “δεν πληρώνω” σε βάρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ο κ.Χαρίτσης;», ερωτά ο κ.Κωνσταντινόπουλος.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις