«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ – Ο Ρόλος της ΤΕΓΕΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

logo_emboss_1Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο (Τ.Σ.) πραγματοποιούν εκδήλωση με τίτλο

«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ – Ο Ρόλος της ΤΕΓΕΑΣ»

το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 7:30΄ μ.μ, στο Συνεδριακό χώρο του Λαογραφικού Μουσείου ,στο κτίριο της πρώην Οικοκυρικής Σχολής ,στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο εορταστικό πρόγραμμα του Τ.Σ. τον Δεκαπενταύγουστο. Γίνεται με αφορμή την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και εστιάζει στην συμβολή της Τεγέας στην απόφαση διεξαγωγής των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών(1934)

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Αθανάσιος Κριτσινέλης μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Συντονιστής της Αφής και των Ολυμπιακών Λαμπαδηδρομιών από το 1976 έως το 2004 όπου και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Διεύθυνσης Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν οι υπάρχουσες στο αρχείο του Τεγεατικού Συνδέσμου Ολυμπιακές Δάδες , φωτογραφική έκθεση με τις δάδες όλων των διοργανώσεων και άλλα φωτογραφικά ντοκουμέντα καθώς και συλλεκτικά εκθέματα των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Η εκδήλωση θα είναι η αφετηρία του Παναρκαδικού αιτήματος ένταξης της Τεγέας στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί μονίμου βάσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φωτογραφικό αρχείο με τις δάδες ,τα φωτογραφικά ντοκουμέντα και τα συλλεκτικά αντικείμενα ανήκουν στην οικογένεια Κριτσινέλη και ευγενικών μας προσφέρθηκαν για τον εμπλουτισμό της εκδήλωσης.

 

Η  πρόεδρος της Ε.Α.Γ.& Τ.                            Ο πρόεδρος  του  Τ.Σ

Μαρία  Γαβρήλου.                          Κωνσταντίνος  Αθανασόπουλος

arkadikongrammaton@gmail.com                    tegeatikos@yahoo.gr .

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις