Ο γάμος της Ριμπολόβλεβα στον Σκορπιό 47 χρόνια μετά τον Ωνάση

Δεν υπάρχουν σχόλια

ο όνομα του… τυχερού γαμπρού, Χουάν Σαρτορί

Με έντονο κλίμα συγκίνησης, αλλά και με την υπερβολική επίδειξη πλούτου και χλιδής, ο Ρώσσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πάντρεψε την κόρη του, Εκατερίνα, στον Σκορπιό. Στον ίδιο χώρο, στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, όπου 47 χρόνια πριν ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε γυναίκα του την Τζάκι – χήρα του Κέννεντυ, «μπαίνοντας» στο μάτι των Αμερικάνων.

Στο μυστήριο οι καλεσμένοι δεν ξεπέρασαν τους 60, καθώς πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι θαλαμηγοί και τα κότερα δεν σχημάτισαν «στόλο» στους όρμους και τις προβλήτες του νησιού.

Ο γάμος τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Βερολίνου, Γερμανίας και Μ. Βρετανίας, κ.κ. Μάρκο (Ρωσσική Υπερόριος Εκκλησία) ενώ χοροστάτησε και ο μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης, Θεόφιλος. Σύμφωνα με το τελετουργικό του πατροπαράδοτου ρωσσικού γάμου μετά το στεφάνωμα των νεονύμφων ακολούθησε ο περίπατος και το γαμήλιο τραπέζι.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό επιστράτευσε μέχρι ελικόπτερα, τα οποία πετούσαν από το Άκτιο προς το ελικοδρόμιο του νησιού και μετέφεραν τους καλεσμένους. Για τις ανάγκες της διανυκτέρευσής τους αγκυροβόλησε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «O’MEGA», ακριβώς απέναντι απέναντι από τη θαλαμηγό «ΑΝΝΑ» της οικογένειας Ριμπολόβλεφ. Για τις μετακινήσεις των καλεσμένων από το ελικοδρόμιο στο Pink House χρησιμοποιήθηκαν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που μοιάζουν αρκετά με εκείνα που χρησιμοποιούνται σε αγώνες γκολφ.

Πριν τη γαμήλια τελετή, οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο μικρό μουσείο με τα προσωπικά αντικείμενα και τις φωτογραφίες του Ωνάση, που έφτιαξε η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στο Pink House, για να τιμήσει τη μνήμη του Έλληνα κροίσου.

Πηγή epirus-tv-news.blogspot.gr

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις