Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, στην ημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Με ένα μήνυμα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και τα μέλη του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Απριλίου, ημερίδα της για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

«Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις για το παιδί, για το νέο, για τον ηλικιωμένο, ας ενώσουμε τα χέρια»Σε ένα κατάμεστο πνευματικό κέντρο πραγματοποιήθηκε αυτή η ημερίδα που διοργανώθηκε από μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου Αρκαδίας και τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής και αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτήν την υπέροχη προσπάθεια ανέφερε τα παρακάτω:

Αγαπητοί προσκεκλημένοι και παρευρισκόμενοι,

Η πόλη μας σήμερα έχει την μεγίστη τιμή, να φιλοξενεί μια τόσο σημαντική Ημερίδα ενημέρωσης, αλλά κα ευαισθητοποίησης , σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Μυελού των οστών.

Μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κέντρου Εθελοντών Μυελού Οστών Πανεπιστημίου Πατρών, όπου είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Οι Διευθύνσεις εκπαιδεύσεων έτσι θα πρέπει να είναι και να συμμετέχουν, να απαντούν, να συλλογίζονται και να προβληματίζονται σε θέματα που ταλανίζουν την σύγχρονη κοινωνία αλλά και σε θέματα που κλείνει τα μάτια της, η κοινωνία.

Και βέβαια, το Κέντρο Εθελοντών Μυελού Οστών Πανεπιστημίου Πατρών , που από το 2006 με την δημιουργία αυτής της δομής του Πανεπιστημίου, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πολλές φορές αγνοούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να σώσουμε έναν συνάνθρωπό μας, μια ζωή. Και μάλιστα, χωρίς κίνδυνο.

Ενώ βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια περαιτέρω ενεργοποίηση των πολιτών, ώστε να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες και δωρητές μυαλού των οστών, τα ποσοστά παραμένουν πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο άλλων χωρών. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι προσφορά για τον συνάνθρωπό μας σημαίνει προσφορά στον ίδιο μας τον εαυτό.

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα έχουμε κοντά μας και μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη, σημαντική προσωπικότητα. Ένα πρόσωπο το οποίο έχει φορέσει τα χρώματα της Ελλάδος και με τις επιτυχίες της μας έχει κάνει να τρέξουν δάκρυα χαράς, συγκίνησης, υπερηφάνειας, από τα μάτια μας. Ενέπνευσε με την αγωνιστικότητά της, το ήθος της, τη διάρκειά της πολλά νέα παιδιά. Σε όποια στάδια κι αν πέρασε, όπου και αν αγωνίστηκε, πάντα εισέπραττε την αγάπη και το ζεστό χειροκρότημα.

Η Νίκη Μπακογιάννη, ήταν και παραμένει μία από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας. Νίκη σε ευχαριστούμε για ότι μας πρόσφερες, για ότι μας χάρισες, για την υπερηφάνεια που νιώσαμε. Εύχομαι να συνεχίσεις να εμπνέεις για πολύ ακόμα τις νέες γενιές για να ασχοληθούν με το στίβο, αλλά και να είμαστε μαχητές στην ίδια μας τη ζωή.

Νίκη, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης, για όλα αυτά που μας έχεις προσφέρει και για αυτά που θα συνεχίσεις να μας προσφέρεις σε άλλους στίβους της ζωής, σου απονείμω τιμητική πλακέτα. Με τη σημερινή σου παρουσία εδώ, εύχομαι η μαχητικότητά σου και η αγωνιστικότητα σου, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς, αλλά κυρίως για αυτούς που δίνουν μάχη για την ίδια τους τη ζωή.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις