Ο Δήμος Τρίπολης τίμησε τον Τάσο Σεχιώτη στο Άστρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Στον χώρο των εγκαταστάσεων  των παιδικών κατασκηνώσεων  του Δήμου Τρίπολης τελέστηκε σήμερα 26/08/2016 τρισάγιο στην μνήμη του αείμνηστου Δημάρχου Τρίπολης Τάσου Σεχιώτη ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης τόσο για την ίδρυση των εγκαταστάσεων στο Παράλιο Άστρος , όσο και για την προσφορά του στην πόλη μας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία.

 Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τρίπολης παρουσία των μελών του Κ.Α.Π.Η του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρη Δήμο Σωτηρόπουλο, κ. Ηλία Κούρου, κα. Κικής Λυμπεροπούλου και αρκετών συμπολιτών μας.
Εκείνο που ήταν μια μεγάλη προσφορά προς τα παιδιά της Τρίπολης είναι η δημιουργία παιδικών κατασκηνώσεων στο Παράλιο Άστρος. Τα πρώτα χρόνια ο τότε Δήμαρχος Τάσος Σεχιώτης μετέφερε όλα τα παιδιά που ήθελαν στο παράλιο Άστρος και έμεναν σε σκηνές. Εκεί βρισκόμενος σε συνεχή επαφή με το κοινοτικό συμβούλιο Παραλίου Άστρους, τους έπεισε για το πόσο η δημιουργία ενός μεγάλου κτιρίου για τα παιδιά της Τρίπολης θα ωφελούσε το παράλιο Άστρος που θα γινόταν το θέρετρο της Τρίπολης που θα είχε ως συνέπεια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, και τους ζήτησε ως κατάλληλο το οικόπεδο στην όμορφη περιοχή του Ατσίγγανου που είχε επαφή με την θάλασσα.

Πραγματικά αποδέχτηκαν με μοναδικό αντάλλαγμα την τοποθέτηση στο κτίριο μιας πλάκας όπου θα αναφερόταν η δωρήτρια κοινότητα. Έτσι ο πρόεδρος της κοινότητας υπέγραψε το δωρητήριο συμβόλαιο του μεγάλου παραλιακού οικοπέδου στο Δημαρχείο Τριπόλεως. Στον χώρο των κατασκηνώσεων έγιναν θαυμάσιες εγκαταστάσεις που επί πολλά χρόνια τώρα στεγάζει και φιλοξενεί τα μικρά παιδιά της Τρίπολης σε ένα χώρο με μαγειρεία, εστιατόρια, παιδικές χαρές αλλά και ηλικιωμένους (ΚΑΠΗ) κατά τους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού.

Άξιο αναφοράς είναι ότι φέτος στο χώρο τον κατασκηνώσεων φιλοξενήθηκαν πάνω από 700 παιδιά σε όλη τη διάρκεια τον κατασκηνωτικών περιόδων. Tο ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης απόλαυσε και αυτο την φιλοξενία σε αυτό τον πολύ όμορφο χώρο.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις