Ο καιρός σήμερα Παρασκευή 27/11

Δεν υπάρχουν σχόλια
Γενικά χαρακτηριστικά- προειδοποιήσεις
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα.
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας που εκδόθηκε Την Παρασκευή 27-11-2015 / 0600 τοπική
Μέρος 1
Πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 27-11-2015 Γενικά χαρακτηριστικά- προειδοποιήσεις Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, με βαθμιαία Εξασθένηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας ( πάνω από τα 1400 μετρά ). Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1400 μετρά) της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές . Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου. Λευκάδα Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασια: από 10 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Μέρος 2
Πρόγνωση για το Σάββατο 28-11-2015 Καιρός: σε όλη τη χωρά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες Στα δυτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι Κατά τόπους ισχυρές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (κυρίως πάνω από τα 1300 μετρά) της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων από το βράδυ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις