Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος και δια βοής και με ψηφοφορία. Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος, αντιπρόεδρος του κόμματος ορίζεται ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στο 3ο Συνέδριο του κόμματος το Σώμα του οποίου και δια βοής και δια ψηφοφορίας τον επανεξέλεξε στη θέση του προέδρου υπογράμμισε ότι «στις επόμενες μέρες, μήνες και ώρες θα δικαιωθούμε για την πολιτική μας».

Είπε ότι η χώρα μπαίνει στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια, τους δανειστές, τις υποδείξεις, τη φτώχεια, την ανεργία και το χρέος, ενώ ειδικά για το τελευταίο επισήμανε την πάγια θέση των ΑΝΕΛ για διαγραφή του, προσθέτοντας: «Ήλθε η ώρα να δικαιωθούμε».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε το 3ο Συνέδριο των ΑΝΕΛ ως το πλέον παραγωγικό, προσθέτοντας ότι ήλθε η ώρα να ανοίξουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τις πόρτες τους στους νέους ανθρώπους και να γίνουν κίνημα πλειοψηφίας.

Ζήτησε από το Σώμα του Συνεδρίου να εγκρίνει την πρότασή του για ανάδειξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, ώστε σε συνεργασία με τον νέο γενικό γραμματέα να ξεκινήσει την πλήρη ανασυγκρότηση των ΑΝΕΛ.

Ταυτόχρονα, και επισημαίνοντας ότι η παρέμβασή του οφείλεται στο γεγονός ότι «τις τελευταίες ημέρες κάποιοι επιχείρησαν να μετατρέψουν το εσωτερικό των ΑΝΕΛ σε πεδίο μάχης με αφορμή τη θέση του γενικού γραμματέα» πρότεινε για τη θέση αυτή τον Θύμιο Δρόσο.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εμπλακούν όλοι όσοι θέλουν στις εσωτερικές μας διαδικασίες, αλλά θα εμπλακούν με όρους αλληλεγγύης, θα εμπλακούν όλοι αλλά χωρίς ομάδες, γκρουπ ή παρέες» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι η πρότασή του δεν συνιστά παραβίαση του Καταστατικού των ΑΝΕΛ.

Ακόμα ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι μπορεί οι ΑΝΕΛ να ξεκίνησαν με «όπλο» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μέσω αυτών θα εκτοξεύονται «φίλια πυρά» και ως εκ τούτου πρότεινε η Επιτροπή Δεοντολογίας των ΑΝΕΛ να καθαιρεί από τις θέσεις ευθύνης οποινδήποτε εκτοξεύει τέτοια πυρά «χωρίς άλλη διαδικασία, θα έλεγα και χωρίς καν παραπομπή».

Επιπλέον είπε ότι από τούδε και στο εξής κανένας υπουργός, βουλευτής ή κυβερνητικό στέλεχος θα πραγματοποιεί επισκέψεις χωρίς συνεννόηση με τις Συντονιστικές Επιτροπές οι οποίες θα αναβαθμιστούν και θα παράγουν πολιτική σχετικά με τις τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ όρισε, ακόμα, ως υπεύθυνο σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματειών του κόμματος, τον βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο.

Ειδικά για τις Γραμματείες του κόμματος, είπε ότι θα επεξεργάζονται τα νομοσχέδια και θα καταθέτουν τη γνώμη τους στην ΚΟ πριν αυτά φθάσουν στη Βουλή, ενώ από την άλλη οι βουλευτές θα συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις των Γραμματειών.

Τέλος, ο κ. Καμμένος είπε ότι στις επόμενες εκλογές που θα διεξαχθούν το 2019, τα ψηφοδέλτια θα καταρτιστούν από τις Συντονιστικές Επιτροπές και τις τοπικές κοινωνίες.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις