Πάνω απο 200 οι νεκροί από το σεισμό στο Πακιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σεισμός 7,5 βαθμών συγκλόνισε τις βόρειες περιοχές του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, αλλά και τις γειτονικές χώρες, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας με επίκεντρο το ορεινό Χιντουκούς. Στους 215 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί

Στο Πακιστάν, κυρίως στις βορειοδυτικές επαρχίες της χώρας, τα θύματα έφτασαν τα 152. Στο Αφγανιστάν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 63 νεκροί, μεταξύ των οποίων είναι και 12 μαθήτριες που ποδοπατήθηκαν ενώ προσπαθούσαν να βγουν από το σχολείο τους.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου έβγαλε πανικόβλητους κατοίκους στον δρόμο ακόμη και στην Ινδία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS), η ισχύς του σεισμού ήταν 7,7 βαθμοί -στη συνέχεια διορθώθηκε σε 7,5- και το επίκεντρό του βρισκόταν 256 χλμ. βορειοδυτικά της Καμπούλ, στην περιοχή κοντά στη μεθόριο με το Πακιστάν. Το εστιακό του βάθος ήταν 196 χλμ.

Στην πόλη Ταλοκάν, 12 κορίτσια ποδοπατήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους, ενόσω έτρεχαν έξω από το σχολείο τους για να σωθούν.

Ο σεισμός χτύπησε έξι μήνες μετά την καταστροφή στο κοντινό Νεπάλ. Η περιοχή είναι σεισμογενής και το 2005 σεισμός 7,6 βαθμών στο βόρειο Πακιστάν είχε στοιχίσει τη ζωή σε 75.000 ανθρώπους.

 

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις