Πέτρος Τατούλης: «Εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ο «Τσακώνικος Χορός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Κρίσιμο βήμα για την τεκμηρίωση της διακριτής ταυτότητας της «Τσακωνιάς» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την απόφαση εγγραφής του «Τσακώνικου Χορού» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την καταγραφή του στο σχετικό Δελτίο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου για την αίσια έκβαση της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε για την καταγραφή και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Τσακώνικης παράδοσης, ώστε να επιτύχουμε τον απώτερο στόχο μας για την εγγραφή της στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, τους φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη τη σημασία της ανάδειξης του ενιαίου ιστορικού, πολιτιστικού, οικονομικού και πολιτικού χώρου της Τσακωνίας, την οποία χαρακτήρισε συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου, για τη συγκρότηση του συμφώνου ποιότητας της περιοχής και πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και η ανάλογη πρωτοβουλία για την τεκμηρίωση της Μανιάτικης παράδοσης, με βασικό άξονα τα Μανιάτικα μοιρολόγια.

 

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις