Πέτρος Τατούλης: «Συγκλονιστική η προσφορά και συμμετοχή των πολιτών στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη το μεσημέρι, ο κ. Τατούλης δήλωσε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αντίδραση των Πελοποννησίων στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος ευρωπαϊκού», και ενημέρωσε ότι η μεταφορά των προϊόντων που έχουν συγκεντρωθεί, θα γίνει σε συγκεκριμένους στόχους και η διανομή θα γίνει απευθείας στους πρόσφυγες, «χωρίς τις δομές που πρόσβαλαν διεθνώς την αισθητική και εικόνα της χώρας», υπονοώντας τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ακόμη, επανέλαβε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στη βασική της άποψη, που πρώτη αυτή διατύπωσε και την οποία εκφράζουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης, ότι οι ΜΚΟ αποτελούν μαύρη σελίδα για την ιστορία αυτού του τόπου» και ενημέρωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει ζητήσει τη συνεργασία με την κυβέρνηση, για την κατάρτιση ενός σχεδίου αναλογικού και με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Περιφέρειας, που προβάλλουν τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση της δράσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤ Τρίπολης πραγματοποίησε ραδιομαραθώνιο, ενώ την σκυτάλη παίρνει το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις