Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογία και Εφαρμογές»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογία και Εφαρμογές» το οποίο συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πραγματοποίησε υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τη στήριξη της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος εκδήλωση με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στον Τομέα του Διαστήματος: Εκπαίδευση, Έρευνα, Τεχνολογία, Εφαρμογές» στις 4 Μαΐου 2017 στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μανώλης Πλειώνης.
Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές του International Space University Βασίλης Ζερβός και Jean Jacques Favier (τέως αστροναύτης), ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κανάρης Τσίγκανος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος Ιωάννα Σαμπράκου και ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογία και Εφαρμογές» και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε πάνελ και ανοικτή συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπων εταιρειών. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ιφιγένεια Κεραμιτσόγλου Κύρια Ερευνήτρια Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο στόχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογία και Εφαρμογές» είναι να παρέχει στους φοιτητές του εξειδικευμένη γνώση στις εφαρμογές και στις τεχνολογίες του τομέα του Διαστήματος με έμφαση στο πρακτικό κομμάτι. Το όραμα είναι η δημιουργία κρίσιμης μάζας εξειδικευμένων επιστημόνων που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία σε εθνικό επίπεδο και υπόβαθρο για επαγγελματική και επιχειρηματική ανάπτυξη.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογία και Εφαρμογές» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση πρώτου κύκλου του έχει ανακοινώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος/υποβολής αιτήσεων για το δεύτερο κύκλο (http://space.uop.gr/downloads/call-for-applicants-2017.pdf). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2017. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα είναι παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://space.uop.gr/.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις