Πληρωμές επιδοτήσεων στους αγρότες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δύο εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να δοθούν στους αγρότες εντός του έτους για την πληρωμή προγραμμάτων αλλά και εκκρεμοτήτων προηγουμένων ετών, ενώ υπογράφηκαν οι αποφάσεις για την καταβολή 150 εκατ. ευρώ που αφορούν σε επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τα έτη 2013-2014.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σε εκδήλωση στη Λαμία επισήμανε οτι εντός του έτους θα ολοκληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες του 2015 και των παλαιότερων χρόνων, ενώ θα καταβληθούν τέλη Οκτωβρίου το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017, μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και περί τα μέσα Δεκεμβρίου το υπόλοιπο της βασικής και το «πρασίνισμα», πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι είναι ύψους 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή, θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε δε, ότι στο πλαίσιο της αντίληψής για αποκέντρωση και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, εκχωρείται η διαχείριση του 37% των πόρων του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες.

Ο κ. Αποστόλου, είπε επίσης ότι μέχρι τέλους του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα, κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα θα προκηρυχθούν τα μέτρα των νέων γεωργών προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, της μεταποίησης 170 εκατ. ευρώ, της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας 555 εκατ. ευρώ, των σχεδίων βελτίωσης 360 εκατ. ευρώ και της κατάρτισης νέων γεωργών προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις