Προδόθηκε από την καρδιά του ο 19χρονος Μεγαλοπολίτης φαντάρος που υπηρετούσε στον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου πέθανε ο στρατιώτης που υπηρετούσε τη θητεία του στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Προβατώνα του Έβρου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος φαντάρος δεν ξύπνησε στο πρωινό εγερτήριο μεταφέρθηκε από το ιατρείο της μονάδας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος ήταν εξοδούχος, ενώ κατά την επιστροφή δεν έδειξε κάποια αδιαθεσία. Ξάπλωσε στο κρεβάτι του, για να εντοπιστεί το πρωί από τους συναδέλφους του νεκρός. Ο νεαρός ήταν νεοσύλλεκτος, ενώ είχε μετατεθεί στην 7η Ταξιαρχία στον Έβρο πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές κατά την κατάταξή του, το αρμόδιο συμβούλιο τον κατέταξε στην Ι2 κατηγορία καθώς είχε αρκετά κιλά παραπάνω από όσα θα έπρεπε.

Η σορός του 19χρονου θα μεταφερθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, από όπου ήταν η καταγωγή αλλά και ο τόπος διαμονής του.

Με διαταγή του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη ελικόπτερο NH-90 θα παραλάβει τη σορό. Η κηδεία του στρατιώτη θα γίνει σήμερα.

Η επίσημη ανακοίνωση από το ΓΕΣ αναφέρει:

Κατά το εγερτήριο της 23ης Ιουνίου 2016, ο Στρατιώτης Θ.Α. της δυνάμεως της 7ΗΣ Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας, δεν ξυπνούσε. Ο Στρατιώτης είχε επιστρέψει από έξοδο το προηγούμενο βράδυ.
Άμεσα, διεκομίσθηκε στο ΣΤΕΠ, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης από γιατρό του Στρατοπέδου και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται. Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείου του.»

Σπύρος Τσαρμπόπουλος
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις