Προκλητικός ο Ερντογάν, θέτει θέμα ελληνοτουρκικών συνόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θέμα ελληνο-τουρκικών συνόρων, όπως διαμορφώθηκαν και με τη Συνθήκη της Λωζάνης, έθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα.

Ο Ερντογάν επέκρινε εκείνους που υπέγραψαν το 1923 τη Συνθήκη της Λωζάνης, λέγοντας ότι κάποιοι είχαν προσπαθήσει να παρουσιάσουν τη Συνθήκη ως νίκη, καθώς -όπως εξήγησε- με τη συμφωνία εκείνη η Τουρκία παρέδωσε στην Ελλάδα νησιά που είναι τόσο κοντά που «ακούγεσαι αν φωνάξεις από την Τουρκία»!

«Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;» ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της hurriyet.

«Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς», πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις