Προκόπης Παυλόπουλος: Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τους ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι «τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα όσον αφορά στην προσφυγική κρίση».

«Πριν απ’ όλα ταυτιζόμαστε στο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ διαδραματίζουν κοινούς ρόλους σε μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η ανάπτυξη και η εμπέδωση της ειρήνης. Και ειδικά, όσον αφορά το δεύτερο, νομίζω ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστούν έτσι ώστε να τελειώσει οριστικά ο πόλεμος στη Συρία. Δοθέντος ότι είναι πολλά τα δεινά τα οποία ο πόλεμος αυτός γεννά και, ιδίως, το μεγάλο Προσφυγικό ζήτημα», είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό ζήτημα, είναι ανάγκη να τονισθεί πως και οι εταίροι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη κατά την αντιμετώπιση του θέματος αυτού και τα κράτη που θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτά πρέπει να τηρήσουν την ίδια συμπεριφορά, η οποία επιβάλλεται από τις βασικές αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ από την πλεύρα του υπογράμμισε πως μια ισχυρή Ελλάδα, συνεισφέρει σε ένα ισχυρό ΝΑΤΟ και πως όλοι στη Συμμαχία ανταποκρίνονται και προσαρμόζονται σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον ασφάλειας.

«Η Ελλάδα επηρεάζεται ιδιαίτερα, επειδή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτού του προβλήματος των μεταναστών και των προσφύγων. Και αυτή τη στιγμή ζουν στη χώρα σας δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Και κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Γερμανίας, τον Φεβρουάριο, το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρέχει βοήθεια στις χώρες σας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Προσφυγικού», τόνισε και συνέχισε:

«Βλέπουμε λοιπόν ότι το ΝΑΤΟ παρέχει πρακτική βοήθεια στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Tαυτόχρονα όμως αποτελεί μια πλατφόρμα για την καλύτερη συνεργασία Τουρκίας – Ελλάδας, όπως επίσης και ΝΑΤΟ – Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που θεωρώ ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτο».

Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε και στη Συνάντηση Κορυφής που θα γίνει στη Βαρσοβία ελπίζοντας όπως είπε εκεί να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές προκλήσεις και να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις