Προκόπης Παυλόπουλος: Ξαναβρίσκουμε τις ρίζες του πολιτισμού μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητός του και του ευχήθηκε να ξεπεράσει τον προ-προ-προκάτοχό του Κωνσταντίνο Τσάτσο, ο οποίος προερχόταν και εκείνος από τον Ακαδημαϊκό χώρο, όπως ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισήμανε ότι το 2016 είναι έτος Αριστοτέλους, τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος ήταν κατά βάση Πλατωνιστής και πρόσθεσε «Αλλά νομίζω ότι μας δίνεται η ευκαιρία, όχι να αντιπαρατεθούμε με το παρελθόν – γιατί δεν πρέπει κανείς να το βλέπει ποτέ έτσι- αλλά να δούμε, ιδίως κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, την τεράστια σημασία που είχε η Αρχαία Ελληνική σκέψη, ο Αριστοτέλης γενικότερα , στην πορεία του πνεύματος της Δύσης. Κάτι το οποίο το ξαναβρίσκουμε σήμερα. Φαινόταν να έχει ξεχαστεί. Το ξαναβρίσκουμε σήμερα, γιατί η επικαιρότητα της σκέψης του Αριστοτέλους σε όλα τα πεδία του επιστητού, στα οποία ο Αριστοτέλης είχε γράψει και είχε ασχοληθεί, αυτή η επικαιρότητα εκπλήσσει».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος πρόσθεσε: «Θεωρώ όμως ότι τώρα ξαναβρίσκουμε τις ρίζες του Πολιτισμού μας. Και τις βρίσκουμε σε μια εποχή, που η Δύση και η Ευρώπη, τοποθετούν και πάλι τον Άνθρωπο στο κέντρο όχι μόνο της Φιλοσοφίας τους, αλλά και της Πολιτικής τους. Και νομίζω ότι σ’ αυτό το αντικείμενο, ιδίως στο υπουργείο Παιδείας, μπορείτε να συνεισφέρετε πολλά. Και θα είμαι στη διάθεσή σας».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις