Προκόπης Παυλόπουλος: «Πρέπει να συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού»

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Στους Πρόσφυγες πρέπει να συμπεριφερθούμε, ανυπόκριτα και ενεργώς, υπό όρους Ανθρωπισμού, ο οποίος συνεπάγεται επίσης ανυπόκριτη Αλληλεγγύη», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τη Λωζάνη, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι φοβικά σύνδρομα, που ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν στα κράτη και τους λαούς που θέλουν να συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Κίνημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σημείωσε, ωστόσο πως «έναντι όμως της τρομοκρατίας, μ’ έμφαση στην τρομοκρατία των τζιχαντιστών του ISIS, πρέπει να συμπεριφερθούμε όπως ταιριάζει σε αποκρουστικούς υπηρέτες της νέας βαρβαρότητας, οι οποίοι διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Μηδενική ανοχή, μηδενική ολιγωρία, διαρκής εγρήγορση».

Επιπλέον, απέστειλε «ηχηρό μήνυμα ότι είναι ανάγκη να σβήσουν, το συντομότερο δυνατό, οι εστίες πολέμου στον πλανήτη» και «να τεθεί οριστικό τέρμα στον πόλεμο στην Συρία». «Διότι μόνον η προοπτική αυτή μπορεί να οδηγήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του οξύτατου Προσφυγικού ζητήματος. Γι’ αυτό και θεωρούμε καθοριστική την αναγέννηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Γιώργος .
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Δημοσιεύσεις